Atelier de Ontmoeting
Creativiteit is de ontmoeting tussen fantasie en materiaal
Biografie

Biografie Joke Visser (1958)

De aanwezigheid van kunst is een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Ik groeide op in een familie met kunstenaars en -verzamelaars. Kunst was het onderwerp van gesprek in het huis van mijn grootouders, waar ik vaak te vinden was. Creatieve uitingen werden van kinds af aan gestimuleerd; eerst in klei en later ook steen.

Na mijn middelbare school koos ik voor een sociale studie (Klinische- en orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit in Leiden) en ontwikkelde ik me verder op artistiek gebied. Tot op de dag van vandaag combineer ik het kunstenaarschap met projectmanagement, gericht op inclusie van kinderen en jongeren met een beperking.

Ik ben deels autodidact en aanvullend geschoold op verschillende academies. In 2003 deed ik de vooropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en kort daarna een deel van de Fotoacademie in Amsterdam. Van 2008 tot 2011 participeerde ik in het Upgraders-programma van ArteZ, de Kunstacademie in Arnhem. Regelmatig werk ik samen met andere kunstenaars. Behalve uitvoerend beeldend kunstenaar ben ik ook inspirator en begeleider van deelnemers aan mijn cursussen en workshops.

Mijn sculpturen in steen zijn doorgaans organisch van vorm. Dat maakt mijn werk herkenbaar en toegankelijk. De sculpturen lijken uit afzonderlijke delen samengesteld, waardoor een gelaagdheid ontstaat die nieuwsgierig maakt. De ‘zachte’ uitstraling van de sculpturen nodigt uit tot aanraken.

Ook mijn keramiek heeft de natuur als inspiratiebron. Natuurlijke vormen die in al hun puurheid en kwetsbaarheid worden getoond.

Zie ook mijn Profiel