Atelier de Ontmoeting
Creativiteit is de ontmoeting tussen fantasie en materiaal
Profiel Joke Visser

 

 

Ontmoeting

In het buitengebied en aan de Linge heb ik mijn atelier met de naam ‘De Ontmoeting’. Ik heb het deze naam gegeven omdat deelnemers aan workshops en cursussen elkaar ontmoeten. Daarnaast is er de ontmoeting tussen het materiaal en je eigen fantasie.

Mijn atelier is een heerlijke werkplek. Ik maak er beelden in steen en klei. Soms maak ik een uitstapje naar brons en glas. De natuur is mijn inspiratiebron en de organische, ronde vormen zie je terug in mijn abstracte beelden in steen. Daarnaast gebruik ik natuurlijk vormen, zoals zaaddozen en kalebassen, om objecten te maken van keramiek.

Naast het maken van vrij werk, werk ik ook in opdracht. Zo heb ik bijvoorbeeld een sculptuur gemaakt die drie zussen aan hun broer cadeau gaven toen hij 50 werd en maakte ik voor een familie een grafmonument. Dat zijn bijzondere opdrachten die ik graag doe.

Tijdens de cursussen en workshops probeer ik mijn kennis en enthousiasme over te dragen. Geweldig om te zien dat cursisten zichzelf kunnen verrassen als het niet precies hoeft te worden wat zij in hun hoofd hebben. Het is juist fijn om in alle vrijheid aan de slag te gaan en jezelf de ruimte te geven om te laten ontstaan.

Zie ook mijn Biografie