Atelier de Ontmoeting
Creativiteit is de ontmoeting tussen fantasie en materiaal
Profiel Joke Visser

 

 

Ontmoeting

In het buitengebied en aan de Linge heb ik mijn atelier met de naam ‘De Ontmoeting’. Ik heb het deze naam gegeven omdat mijn werk het resultaat is van een ontmoeting tussen idee en materiaal. Daarnaast is de ontmoeting met mensen die belangstelling hebben voor mijn werk waardevol en inspireren onze gesprekken mij tot het maken van nieuw werk.

Ook is er de ontmoeting met de deelnemers aan de cursussen en workshops met wie ik mijn passie deel voor het werken in steen en klei. Tijdens de cursussen en workshops probeer ik mijn kennis en enthousiasme over te dragen. Geweldig om te zien dat cursisten verrast worden door wat er onder hun handen ontstaat.

Mijn atelier is een heerlijke werkplek. Ik maak er beelden in steen en klei. De natuur is mijn inspiratiebron en de organische, ronde vormen zie je terug in mijn abstracte beelden in steen, maar ook in mijn keramiek.

Naast het maken van vrij werk, werk ik ook in opdracht. Zo heb ik bijvoorbeeld een sculptuur gemaakt die drie zussen aan hun broer cadeau gaven toen hij 50 werd en maakte ik voor een familie een grafmonument. Dat zijn bijzondere opdrachten die ik graag doe.

Zie ook mijn Biografie