Atelier de Ontmoeting
Creativiteit is de ontmoeting tussen fantasie en materiaal
De Klank van Steen

Zingen met je handen en beeldhouwen met je oren

Workshop:  De klank van steen

Wil jij je eens op een bijzondere manier laten inspireren? In de workshop ‘De klank van steen’ nemen beeldhouwer Joke Visser en stemwerker Zwaan de Vries je mee naar het gebied waar klank en vorm elkaar ontmoeten. Je gaat werken met speksteen, stem en klank. Aan de hand van concrete opdrachten maak je een ontdekkingsreis. Welke vorm geeft jouw stem aan een steen en welk lied zingt jouw steen?

Inspiratie
Ieder mens is creatief en heeft ideeën. Maar niet altijd zijn die zo gemakkelijk te vinden. Gewoonte, verwachting en afleiding zitten soms in de weg. Een andere invalshoek kan licht werpen op je verbeelding.  Joke Visser en Zwaan de Vries, beiden uitvoerend kunstenaar, ontmoetten elkaar en zagen meteen mogelijkheden. Dat resulteerde in deze workshop.

Programma
De workshop is op 5 oktober 2013 in Atelier De Ontmoeting aan de 2e Weteringsewal 3 in Elst. Maximaal acht mensen kunnen deelnemen aan de geheel verzorgde dag die duurt van 9.30 tot 16.00 uur. Een steen, lunch, koffie, thee en een drankje zijn inbegrepen. De kosten zijn 95 euro en opgeven kan via het aanmeldformulier door te mailen naar creatief@atelierdeontmoeting.nl.

Joke Visser
Joke Visser is een gepassioneerd beeldhouwer die haar kennis, ervaring en plezier in het werken met steen  wil delen met anderen. Zij geeft workshops in haar atelier aan beginnende en gevorderde cursisten. Daarnaast exposeert ze regelmatig met haar eigen werk. Visser:  ”Voor mij  ontstaat kunst in de ontmoeting tussen fantasie en materiaal. Nieuwe ervaringen zijn inspiratiebronnen waaruit je kunt putten om je steen te bewerken en vorm te geven.” Door het opdoen van nieuwe ervaringen kun je uit meerdere inspiratiebronnen putten om je steen te bewerken en vorm te geven.

Zwaan de Vries
Zwaan de Vries is performer en docent stem- en dansexpressie. De Vries: Een stem heeft veel verrassende aspecten. Je kan bijvoorbeeld met je stem op een creatieve manier je scheppende kracht aanspreken. In deze workshop ga ik met jou uitzoeken tot welke vorm dat leidt.” De Vries is sterk geïnspireerd door het Roy Hart Theater dat wereldfaam geniet door de unieke manier waarop dit theater werkt met de menselijke stem.

De Gelderlander, 24 april 2013